Elfelejtett jelszó

Bezár
Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete

Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete


A legnagyobb és leghosszabb múltra visszatekintő húsmarha tenyésztő egyesület hazánkban. Egyesületünk 1988. július 1-én alakult és azóta végzi tevékenységét a fenntartott fajták és tenyésztőik érdekében.

Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete


Kitűnő minőségű hereford, angus, galloway vérségű tenyészállatok beszerzésében és értékesítésében állunk rendelkezésre.

Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete


Tevékenységünk fő célja, hogy az Ön húsmarha tartása az általunk javasolt fajtákkal és technológiával jövedelmező, versenyképes legyen.

Fajták

Napjainkban 16.000 hereford, angus és galloway vérségű, valamint ezek keresztezésével kialakított árutermelő tehénlétszámmal végezzük a fajták nemesítését, fajtafenntartását, törzskönyvezését, termelésellenőrzését, tenyésztés szervezését és érdekképviseletét.

  • Hereford Hereford A világ legnépszerűbb húsmarha fajtája. Az ipari forradalom következtében fellépő élelmiszeripari keresletnövekedés hatására a Nyugat-angliai Herefordshire megyében élő Benjamin Tomkins kezdte el a fajta kialakítását 1742-ben [...] Tovább
  • Angus Angus A brit húsmarha fajták közül a hereford után a legnépszerűbb, széleskörben használt fajta. Az angus szarvasmarha a Skócia területén található Aberdeen és Angus (korábban Forfarshire) megyéből származik. Nevét az eredeti földrajzi elhelyezkedéséről kapta [...] Tovább
  • Galloway Galloway Az egyik legősibb húsmarha fajta, nevét valószínűleg a Skócia délnyugati részén élő gallokról kapta. Az ezen a vidéken élő szarvasmarhák a sötét színű, göndör, hód-bundához hasonló szőrzetű és szarvtalan egyedek voltak [...] Tovább

Hírek, események

Gyászjelentés Gyászjelentés

2019. Június 03. 12:21

Elhunyt dr. Presits Pál

Közgyűlési Meghívó Közgyűlési Meghívó

2019. Április 17. 13:47

Ezúton is tisztelettel meghívjuk Egyesületünk szokásos évi közgyűlésére

Korábbi hírek megtekintése

Húsmarha kalendárium

A naptár célja, hogy gyakorlati útmutatóként szolgáljon a húsmarha tenyésztők számára, az év folyamán elvégzendő feladatokat rendszerezi.

Júliusi teendők

 

Száraz, meleg időjárás esetén a húsmarhák számára elegendő tiszta víz biztosítása, napi rutin.

Tavaszi ellés esetén teendők

Takarmányozás

  • Száraz, meleg időjárás esetén a húsmarhák számára tiszta, elegendő víz biztosítása, napi rutin.
  • Borjak abrakolása borjúóvodában.
  • Legelő terület rendszeres ellenőrzése, aszály esetén az állomány kiegészítő takarmányozása elkerülhetetlen: réti széna, lucerna széna, ha van rá lehetőség szudáni fű legeltetése.
  • Mikroelemes nyalósó.
  • Aszály következménye kiegészítő takarmányozás nélkül: csökkenő tejtermelés, kondícióromlás az állománynál, ivarzási, termékenyülési, fertilitási problémák.
  • Tenyészbikák fedeztetési idény lezárulta után a bikákat külön tenni a nőivarú állománytól jó minőségű legelőre, lehetővé téve, hogy visszanyerjék a súlyukat, kondíciójukat.

 

További teendők megtekintése

Ugrás az oldal tetejére