Elfelejtett jelszó

Bezár
Covid 19 info Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete

Covid 19 info


Tájékoztatjuk önöket, hogy irodánkban a személyes ügyfélfogadást 2020. március 23-tól visszavonásig felfüggesztjük annak érdekében, hogy megóvjuk az önök, kollégáink és hozzátartozóink egészségét a WHO és a Magyar Kormány egészségügyi intézkedéseit figyelembe véve. Együttműködésüket és megértésüket köszönjük, vigyázzunk magunkra és egymásra. Bővebb információ a híreknél található.

Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete


A legnagyobb és leghosszabb múltra visszatekintő húsmarha tenyésztő egyesület hazánkban. Egyesületünk 1988. július 1-én alakult és azóta végzi tevékenységét a fenntartott fajták és tenyésztőik érdekében.

Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete


Kitűnő minőségű hereford, angus, galloway vérségű tenyészállatok beszerzésében és értékesítésében állunk rendelkezésre.

Magyar Hereford, Angus, Galloway Tenyésztők Egyesülete


Tevékenységünk fő célja, hogy az Ön húsmarha tartása az általunk javasolt fajtákkal és technológiával jövedelmező, versenyképes legyen.

Fajták

Napjainkban 16.000 hereford, angus és galloway vérségű, valamint ezek keresztezésével kialakított árutermelő tehénlétszámmal végezzük a fajták nemesítését, fajtafenntartását, törzskönyvezését, termelésellenőrzését, tenyésztés szervezését és érdekképviseletét.

  • Hereford Hereford A világ legnépszerűbb húsmarha fajtája. Az ipari forradalom következtében fellépő élelmiszeripari keresletnövekedés hatására a Nyugat-angliai Herefordshire megyében élő Benjamin Tomkins kezdte el a fajta kialakítását 1742-ben [...] Tovább
  • Angus Angus A brit húsmarha fajták közül a hereford után a legnépszerűbb, széleskörben használt fajta. Az angus szarvasmarha a Skócia területén található Aberdeen és Angus (korábban Forfarshire) megyéből származik. Nevét az eredeti földrajzi elhelyezkedéséről kapta [...] Tovább
  • Galloway Galloway Az egyik legősibb húsmarha fajta, nevét valószínűleg a Skócia délnyugati részén élő gallokról kapta. Az ezen a vidéken élő szarvasmarhák a sötét színű, göndör, hód-bundához hasonló szőrzetű és szarvtalan egyedek voltak [...] Tovább

Hírek, események

Ünnepi üdvözlet Ünnepi üdvözlet

2022. December 19. 11:02

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Tenyészbika de minimis támogatás Tenyészbika de minimis támogatás

2022. Szeptember 14. 09:41

Megjelent a tenyészbika de minimis támogatási kérelem rendelete

Korábbi hírek megtekintése

Húsmarha kalendárium

A naptár célja, hogy gyakorlati útmutatóként szolgáljon a húsmarha tenyésztők számára, az év folyamán elvégzendő feladatokat rendszerezi.

Márciusi teendők

 

A márciusi hónap az ellési szezon csúcsa mellett a fedeztetési szezonra történő felkészülés időszaka is, a meghozott, elszalasztott döntések, lehetőségek befolyásolják az állattartás jövedelmezőségét, kihatással vannak a megszületett és leválasztott borjú mennyiségére, minőségére, súlyára, a tehenek újra vemhesülésére, a megélhetésre.

Tavaszi ellés esetén teendők

Takarmányozás

  • A fent leírtakat figyelembe véve kell eljárni a vemhes, leellett, elsőborjas és sovány egyedek esetében.
  • Növelni kell a fehérje- és energia bevitelt a megnövekedett energiaigény miatt, amit a szoptatás jelent.
  • Ha szükséges a fűtetánia megelőzése érdekében adjunk a teheneknek 20 gramm magnéziumot naponta vagy 15% magnézium tartalmú ásványi anyag tartalmú premixet.
  • Flushing.

 

 

További teendők megtekintése

Ugrás az oldal tetejére